Terreng og Nøkkel nr: 25
Areal: 3708 daa
Bomveg: Ja
Fiskevann: Nei
Jaktbare Arter: Hare, Rådyr, Storfugl, Orrfugl, Rype og Smårovvilt.

Terrengbeskrivelse

Store deler av rypefjell foregår i bratt terreng. Men på toppen er terrenget flatt og fint. Skogen er veldig varierende fra laukledde lier til bare furutopper og tette grankløfter. Variasjonen gjør at dyrelivet er rikt og sjangsen for og komme over vilt er stor.

Vegbeskrivelse

Obs. De siste km til dette terrenget egner seg ofte ikke for lave biler. Det fins en annen adkomst som ikke er beskrevet. Denne adkomsten er fra Svanstulveien og terrenget ligger på østsiden av veien, rett over for terreng 13. Bruker du denne adkomsten, må du beregne en bratt start på jakten. 

Følg rv31 forbi fellskjøpet og wattenberg. Ta av til venstre, mot R31 til luksefjell.  Følg denne vegen litt over 1,3 mil til du kommer til et kryss og en liten bru. Da skal du ta til venstre før broen. Følg så denne vegen rett fram i nesten en mil, til du kommer over en bro, da skal du inn vegen til venstre. Denne vegen er lett gjenkjennelig for det har stått en gammel bom der, og det stikker noen steiner opp i vegen. Følg så denne et stykke oppover til det kommer en veg som går krapp opp mot høyre. Fortsett så denne vegen ( som kan være bratt og vanskelig for lave tohjulstrekkere) helt opp til et nytt vann, ta til venstre i krysset der. Kjør forbi GS hytta på høyre side. Og fortsett inn til parkeringa. Etter kort gange er du inne i terrenget.